Nederlands MediaNetwerk

JCDecaux verbaasd over ophef rond nieuwe Billboardcampagne

Nog geen half jaar na de maatschappelijke discussie over de Shameless campagne van Suit Supply op Billboards van JCDecaux, ligt nu een Billboardcampagne van JCDecaux zelf onder vuur. De onderneming plaatste onlangs een grote nee/nee-sticker op haar Billboards om adverteerders erop te wijzen dat buitenreclame bij uitstek een medium is waar de consument niet omheen kan. Maar volgens de Vereniging van Mail Distributie Bedrijven is de nee/nee- sticker juridisch beschermd en is er sprake van inbreuk op het merkenrecht.

Directeur Rene Witzel zegt zeer verbaasd te zijn over de claim van de Vereniging van Mail Distributie Bedrijven, aangezien de  sticker vrijelijk en gratis wordt verstrekt door zowel de Rijksoverheid als diverse gemeenten en instellingen. “Dit is duidelijk een ludieke campagne, die nu ineens tot een serieuze zaak verwordt. Als de nee/nee-sticker al een merk is, dan toch geen merk dat in beroep of bedrijf wordt gebruikt en waarmee economisch voordeel wordt beoogd. Wij denken ook niet dat er door onze campagne verwarringsgevaar bij het publiek ontstaat.”

Volgens Witzel blijkt maar weer eens temeer dat Billboardcampagnes meer dan gemiddeld goed worden bekeken. “Juist door hun opvallende plaatsing in de publieke ruimte en het feit dat iedereen voortdurend met deze uitingen wordt geconfronteerd, krijgen buitenreclamecampagnes automatisch meer aandacht dan andere reclame. Met als resultaat ook sneller een maatschappelijke reactie. Denk maar aan de discussie die ontstond rondom de Sint’-poster,' aldus Witzel. Het mediabedrijf heeft inmiddels contact gezocht met de Vereniging van Mail Distributie Bedrijven om de zaak te bespreken.

www.jcdecaux.nl  

 

 

 

Weergaven: 282

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden