Nederlands MediaNetwerk

De Leeuwarder Courant is eind 2010 in oplage één van de snelst groeiende kranten van Nederland. De betaalde oplage van de vernieuwde Leeuwarder Courant is in het laatste kwartaal 5 % gestegen, een direct gevolg van de introductie van de volledig gerestylde krant. Eind vorig jaar was er nog sprake van een verlies van meer dan 5 % op jaarbasis.

De snelle stabilisatie van de oplage na de vernieuwing van de LC is opvallend. De krant heeft de afgelopen zeven jaar, sinds 2003, te maken gehad met een aanzienlijke oplagedaling. 

De Leeuwarder Courant, die op 9 oktober voor het eerst in zijn nieuwe vorm verscheen (naar een ontwerp van Loes Koomen), noteerde de afgelopen weken meer dan 13.000 proefabonnees en bijna 3.000 nieuwe vaste abonnees. Vooral veel zaterdagabonnees kozen voor een volledig abonnement. Tijdens een aantal belavonden waarop lezers met redacteuren in discussie konden over de vernieuwde LC, reageerden ook de trouwe abonnees over het algemeen instemmend op de nieuwe weg die de krant is ingeslagen.

De oplage cijfers zullen ook duidelijk worden in de zogenoemde HOI-cijfers van Cebuco over het laatste kwartaal van 2010. Deze worden begin april 2011 gepubliceerd, als altijd een kwartaal later.

www.lc.nl

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden