Nederlands MediaNetwerk

Mobillion, specialist op het gebied van mobile en social media, introduceert iGive. Met iGive krijgen fondsenwervende instellingen een tool in handen waarmee ze hun aanhangers kunnen faciliteren om actiematig fondsen te werven via social media.

Miljoenen Nederlanders maken dagelijks gebruik van Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter. Mensen communiceren met elkaar, delen kennis en helpen elkaar. Social media is daarmee de ideale plaats voor mensen die acties willen starten om geld in te zamelen voor een goed doel. Het enige dat ze nodig hebben is een tool waarmee ze eenvoudig en doelgericht hun vrienden, fans en volgers kunnen vragen om hun actie te steunen met een donatie.

Onderzoek wijst uit dat mensen eerder iets geven aan een bekende die een actie doet voor een specifiek doel, dan aan een algemeen doel. Online fondsenwerven is dus vooral effectief als je het actiematig aanpakt en het integreert in het sociale netwerk waar mensen zich dagelijks al bevinden. Mobillion heeft iGive ontwikkeld vanuit deze kracht: mensen verbinden zich online met elkaar en delen kennis, humor, lief en leed. Bijna iedereen is zeer bereid hun vrienden, fans en volgers te helpen! 

Met iGive faciliteren fondswervende organisaties hun actievoerders: zij krijgen een tool om eenvoudig online via de sociale netwerken te vragen om een bijdrage te doen voor een (persoonlijke) actie. Mensen kunnen direct helpen door te doneren en vervolgens de actie te verspreiden. Het doneren zelf wordt de donateur zo gemakkelijk mogelijk gemaakt met bekende betalingsmethoden als iDeal, Creditcard en eenmalige machtiging.

iGive is een internettool: organisaties kunnen het direct inzetten als onderdeel van hun actiewebsite. Software of koppelingen met andere systemen zijn niet nodig. Alle donaties komen op één centrale plek binnen en in de rapportage kun je zien hoeveel donaties er zijn binnengekomen.

Joost Wijnhoud, directeur Stichting Spieren voor Spieren: "Onder het motto 'Gezonde Spieren voor zieke spieren' doen vele mensen jaarlijks mee aan onze sportieve evenementen, zoals bijvoorbeeld de ‘Spinning voor Spieren Marathon’ of de ‘Dam tot Damloop’. Doel van de sporters is om zoveel mogelijk geld voor kinderen met een spierziekte op te halen bij familie, vrienden en kennissen. Met iGive wordt het mogelijk om heel makkelijk de acties via het online sociale netwerk onder de aandacht te brengen en supersnel te doneren. Mobillion zorgde ervoor dat we er snel mee aan de slag kunnen gaan en binnen een paar weken de eerste donaties al binnenkwamen."

Marc Schoutens, directeur van Mobillion :"Steeds meer non-profit organisaties zien in dat het inzetten van social media vele nieuwe mogelijkheden biedt. Wij koppelen actuele vraagstukken in de goede doelen sector aan mogelijkheden die de inzet van social media biedt. We ontwikkelen vervolgens in samenwerking met een aantal pilot klanten kant-en-klare oplossingen zoals iGive. Er zijn al vergelijkbare producten op de markt, maar het grote verschil is dat wij de kracht van social media niet alleen als communicatiemiddel zien, maar als het uitgangspunt van een online fondsenwervingstool.“

iGive is ontwikkeld in samenwerking met vijf pilotklanten die hun tijd en kennis van fondsenwerving ter beschikking hebben gesteld om dit product te ontwikkelen: Spieren voor Spieren, de ME/CVS-Stichting, Malaika Kids, Stichting Tante Lenie en Mercy Ships Holland.

www.mobillion.nl

www.isocial.nl/igive

Weergaven: 70

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden