Nederlands MediaNetwerk

De lancering van de vernieuwde Leeuwarder Courant blijkt uiterst succesvol. De betaalde oplage van de krant is een maand na de introductie fors gestegen. Voor het eerst sinds maart 2002 (!) is er namelijk weer sprake van een stijgende oplage en een groei van het aantal vaste abonnees.

De afgelopen weken sloten bijna 2.000 lezers een vast abonnement op de krant af. Bijna 7.000 lezers namen tot nu toe een kennismakingsabonnement van vijf weken. Dat aantal zal naar verwachting de komende weken nog verder toenemen. Dat betekent dat de LC nu een betaalde oplage heeft van 94.249. Het groeicijfer zal tot uitdrukking komen in de HOI-cijfers over het vierde kwartaal van 2010.

Op 9 oktober verscheen de Leeuwarder Courant in een nieuwe vormgeving (van ontwerper Loes Koomen) , met nieuwe bijlagen en een redactionele formule waarin achtergronden en duiding over nieuws uit Friesland nadrukkelijker centraal staat. Tegelijk blijft de LC een venster op de wereld. De krant verschijnt nog steeds op broadsheet-formaat. Alle bijlagen komen uit op tabloid.

Dat de waardering van de lezers voor de krant groot is, bleek de afgelopen weken ook tijdens belavonden. Verdeeld over drie avonden hebben meer dan 800 lezers met de redactie gebeld. Het overgrote deel om hun waardering over de nieuwe Leeuwarder Courant uit te spreken.

Met de komst van de nieuwe krant werd op 9 oktober ook een nieuwe internetsite gepresenteerd: lc.nl. De nieuwe site sluit qua vormgeving aan bij de krant en richt zich met name op Fries nieuws. Integratie van social media is een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe internetsite. De LC is zelf ook steeds nadrukkelijker op sociale netwerken als Flickr, Facebook en Twitter actief. De bezoekcijfers van de internetsite van de LC vertonen eveneens een stijgende lijn.

De vernieuwingen passen bij de crossmediale strategie waarvoor de Leeuwarder Courant gekozen heeft. De internetsite, de krant, nieuwsblokken op WaterstadFM, een applicatie voor de iPhone en binnenkort voor de iPad vormen het brede palet aan platforms waarop de Leeuwarder Courant actief is en leidend wil zijn als nieuwsmedium in Friesland.

www.lc.nl

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden