Nederlands MediaNetwerk

De jury heeft Youp van ’t Hek en zijn strijd in het verbeteren van de klantvriendelijkheid van helpdesks gekozen als winnaar van  de Issue Award 2011. De jury roemt Van ’t Hek om de manier waarop hij dit issue, dat een open zenuw in de samenleving bleek te zijn, op de kaart heeft gezet. Naast Van ’t Hek waren ook de jongens van Don Rua (seksueel misbruik katholieke kerk) en Stichting Wakker Dier (alle campagnes) genomineerd. Communicatiebureau De Issuemakers wil met de uitreiking van de ISSUE AWARD het agenderen van maatschappelijk relevante onderwerpen zichtbaar maken, belonen en stimuleren.

De jury koos unaniem voor het issue Klantvriendelijke Helpdesks van Van ’t Hek, omdat zij respect heeft voor de wijze waarop hij te werk is gegaan. Veel BN-ers zouden de publiciteit ontwijken uit angst voor imagoschade, maar Van ’t Hek heeft het issue juist aangepakt uit boosheid. Hij kreeg als BN-er een speciale behandeling, terwijl het een probleem is waar bijna heel Nederland mee te maken heeft. Hij maakte daarbij direct duidelijk dat het geen probleem van een individueel bedrijf was, maar van een hele branche. Hij deed dit op een integere wijze waarbij het hem duidelijk om het issue en niet om zijn eigen bekendheid ging.

Nadat het issue geagendeerd was, deed hij ook direct een stap terug en liet de politiek het verder oppakken. De wijze waarop hij gebruik gemaakt van alle mogelijke media, zoals zijn column, social media en een eigen tijdschrift heeft zeker bijgedragen aan het uiteindelijk effect. Door daarna de stap te zetten richting politiek is de toon gezet voor een structurele verandering en is de relatie tussen een leverancier en een klant structureel veranderd. 

De jury lette bij haar nominaties vooral op originaliteit, maatschappelijke impact, relevantie, ondervonden weerstand en persoonlijke drive. De jury bestond dit jaar uit Wiet de Bruijn (ondernemer, onderwijzer, vice-voorzitter VVD en jury-voorzitter), Bernd Damme (student en ondernemer), Henk Kraima (oud-directeur Stichting CPNB),  Jan Schinkelshoek (ex-politicus en voorzitter van CMC) en Frits Wester (parlementair journalist). 

De ISSUE AWARD wil het agenderen van maatschappelijk relevante onderwerpen zichtbaar maken, belonen en stimuleren. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. In 2010 ging de Issue Award naar Oxfam Novib voor hun campagne De Groene Sint. De prijs bestaat naast de eer en publiciteit uit een oorkonde en een wissel-award.

De Issuemakers is een communicatiebureau uit Amstelveen met een specialisatie in het agenderen en verankeren van maatschappelijke issues bij samenleving en politiek. Issues die voor de samenleving van belang zijn, blijken steeds vaker ook richtinggevend te zijn voor de politiek en omgekeerd.

www.issueaward.nl 

www.issuemakers.nl

Weergaven: 123

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden