Nederlands MediaNetwerk

Zeven grote supermarktorganisaties introduceren de nieuwste verzamelhit van 2010. Vanaf maandag 30 augustus staat boodschappen doen bij alle winkels van Coop – Deen – Boni – Sanders - Jan Linders - MCD - Poiesz supermarkten in het teken van de 'Funky Beans'. Dit zijn kleurrijke boontjes die de meest fantastische buitelingen maken. De boontjes zijn overgewaaid uit Amerika en Australia, waar ze inmiddels een ongekende hype ontketenden. Van 30 augustus tot en met 9 oktober 2010 ontvangen klanten van meer dan 500 supermarkten bij elke € 15,- aan boodschappen en bij aankoop van speciale actieproducten een Funky Bean cadeau.

Terwijl in andere werelddelen de Beans dé rage van het moment zijn onder kinderen, zijn de boontjes pas sinds kort op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De zeven supermarktorganisaties geven als enige de populaire bonen gratis weg. Gezien de verzamelhype wereldwijd verwachten de supermarkten een massale toeloop naar de winkels om de bonencollectie bij elkaar te sparen. Uniek aan deze Funky Beans zijn de smilies, waardoor de bonen echt een eigen gezicht krijgen. In totaal zijn er 53 verschillende karakters in omloop.

Bij iedere Funky Bean zit een unieke sticker met de afbeelding van het boontje bijgesloten. Ter introductie van de spaaractie krijgen alle klanten op 28 augustus bij elke € 20,- of meer aan boodschappen alvast een leuke poster, om alle stickers van de 53 Beans op te plakken. Met een speciale plastic 'slide', in de winkels verkrijgbaar voor € 0,50, stelen deze bonen zelf de show. Niet alleen zijn de Funky Beans leuk om in je eentje mee te spelen; met de slide kun je er zelfs tegen elkaar mee racen.

Op 11 september geven de deelnemende winkels bij besteding van € 20,- of meer aan boodschappen ook nog eenmalig een speciale Funky Beans-verzamelbox cadeau. Hierna is de box voor € 1,50 bij de winkels te koop, zolang de voorraad strekt.

De echte Funky Bean-liefhebbers kunnen zich geheel uitleven op de speciale actiewebsite www.funkybeans.nl. Op deze website zijn fantastische online games over de bonenfamilie te spelen. Online bezoekers kunnen hier ook mooie kleurplaten downloaden en als klap op de vuurpijl zelfs hun eigen Funky Bean karakter ontwerpen! Met het mooiste, beste of coolste ontwerp zijn bovendien meer dan 200 mooie prijzen te winnen, met een totaalwaarde van € 5.000,-. Deelnemers maken onder meer kans op een Nintendo Wii Sport, een PS3 Slim spelconsole of een Nintendo DSi XL. Ook delen de supermarktorganisaties een heuse trampoline, een loopwiel en een bikeboard uit. Een overzicht van alle prijzen is terug te vinden op de website van de Funky Beans.

Met deze gezamenlijke actie geven de zeven supermarktorganisaties een gevolg aan eerdere succesvolle campagnes, zoals de 'Suske & Wiske inzamelactie' voor het Wereld Natuur Fonds, de 'Duckse Duiten' of de 'Jetix Knikkers' spaaractie. “Met onze eerdere acties hebben we een duidelijk signaal afgegeven naar onze klanten en naar de sector zelf,” aldus Gerard Koning, woordvoerder namens de zeven supermarktorganisaties. “We verwachten dat ook de Funky Bean-actie een groot succes zal worden, net als onze eerdere acties. Helemaal aangezien we nu de enige organisaties in Nederland zijn die deze populaire bonen gratis weggeven.”

De deelnemende supermarktketens ondersteunen de spaaractie met gezamenlijke uitingen op de winkelvloer en aandacht in de winkelfolders. Daarnaast zetten ze gedurende de eerste week van de Funky Bean-actie een ondersteunende tv-commercial in. De reclame is van 29 tot en met 31 augustus te zien op Nederland 1,2 en 3, SBS6, Net5 en Veronica. En niet te vergeten op het Disney Channel en bij Z@pp, de meest populaire kinderzenders in Nederland.

Opdrachtgever: Coop Supermarkten / Titel: Funky Beans / Eerste uitzenddatum: 29 – 08 - 2010 / Medium: TV / Creatie: De Grote Jongens / Verantwoordelijk bij cliënt: Lex Wolffers / RTV producer: De Grote Jongens / Regie: Jan van de Kraats / Producer: Egon Voorn

www.funkybeans.nl

Weergaven: 192

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden